Отправна точка за шопинг в София – бутикът на Николай Божилов

By December 19, 2013News

Hashtag.bg

Линк към публикацията.


С голяма радост и интерес следим всички български дизайнери и тяхното развитие. Последната чудесна новина се роди в сряда, когато талантливият дизайнер Николай Божилов отвори собствен бутик в София. Събитието се проведе на 4 декември, когато на улица Хан Аспарух 18 с шумно парти бе отпразнуван първият магазин. Ники е носител на наградата Triumph Inspiration Award 2010 и „Златна игла” за най-добър млад дизайнер за 2013г, а чрез собствения си лейбъл NIKOLAY BOZHILOV, той успява да реализира проекти в областта на модния дизайн и изкуството.

Николай има собствена философия за мода, която го прави силно интересен и много различен. Според него, най-важна е концепция и успешният резултат, а дрехите му са извън времето и пространството. Моделите му се отличават с минималистични силуети, детайлни конструкции, технологични материи и присъствието на метални елементи.

Първата му колекция, която ще бъде представена в бутика, се състои от 25 модела, които разкриват успешната формула за съвременен дамски гардероб. Линия носи името (Fo)RmuLa и е вдъхновена от химията. Всяка една дреха, интерпретира химичните елементи, техните съединения и свойства, а визуалната инспирация идва от графиката на химичната формула.